Σκίτσο του Μύλου

Ο Μύλος

Η Αίγινα σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα και με συνεχή σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά, αποτελεί εκτός απο ιστορική πόλη και δημοφιλή τουριστικό προορισμό ένα απο τα ποιοτικότερα προάστια των Αθηνών μια και όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει να ζεί στο νησί και να εργάζεται στην πρωτεύουσα.

Στην αρχαιότητα είχε πλούσια μυθολογική παράδοση και κρατάει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία. Μάρτυρες είναι τα αρχαιολογικά ευρήματα και τα μνημεία της από την προΐστορική εποχή μέχρι σήμερα. Το υγιεινό κλίμα της και οι φυσικές ομορφιές της προσφέρουν στον επισκέπτη ιδανικό τόπο ανάπαυλας, αναψυχής και ψυχικής ανάτασης. Αν και μικρή σε έκταση (83τ.χμ.) είναι μεγάλη στην ποικιλία της και δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τα άλλα κοσμοπολίτικα νησιά. Τα απομεινάρια του αρχαίου πολιτισμού και η κληρονομιά του νεοσύστατου ελληνικού κράτους, σε συνδυασμό με τη φυσική ομορφιά, προσδίδουν στην Αίγινα ένα μοναδικό χαρακτήρα.

'Aλλωστε, αποτελούσε πάντα πόλο έλξης διανοούμενων και καλλιτεχνών (Καζαντζάκης, Νικολάου, Μόραλης κ.α.) που έζησαν και εμπνεύστηκαν έργα τους, από το όμορφο φυσικό περιβάλλον της. Ο παραδοσιακός ορεινός οικισμός Ανιτσαίου φιλοξενεί τον Μύλο, ένα κτίσμα του 1765, το οποίο πρόκειται να ανακαινιστεί πλήρως και να μετατραπεί σε μια αξιοζήλευτη πολυτελή κατοικία.

Επιφάνεια Οικοπέδου Δομημένη Επιφάνεια Υπόλοιπο Συντελεστή Δόμησης Υπνοδωμάτια Λουτρά Τελειώματα Τοίχων Εξωτερικές Δαπεδοστρώσεις Ημιυπαίθριοι χώροι Πισίνα
7.092 Τ.Μ. 250 Τ.Μ. 392 Τ.Μ. 5 5 Πέτρα, Ορατό Σκυρόδεμα, Σοβάς 327 Τ.Μ. 60 Τ.Μ. 5,60Μ x 11,00Μ

Αρχιτέκτονες

  • Βασίλης Γρηγοριάδης
  • Φίλιππος Γρηγοριάδης
  • Στέβη Κακαλέτρη